Warme winterdagen

Zit de schrik er nog goed in na ontvangst van de energierekening van afgelopen jaar? Als dat het geval is, dan hebben wij een paar mooie tips voor je om deze winter lekker warm te blijven en mogelijk meteen wat geld te besparen.

 

 

Zit de schrik er nog goed in na ontvangst van de energierekening van afgelopen jaar? Als dat het geval is, dan hebben wij een paar mooie tips voor je om deze winter lekker warm te blijven en mogelijk meteen wat geld te besparen.

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om het huis helemaal te verduurzamen en energie neutraal te maken. Hoewel er in veel gevallen subsidies te vinden zijn voor isolatie, verduurzaming en vergroening, kost het aanpassen vaak nog aardig wat eigen geld en – vooral – tijd. Terwijl de winter al op de deur staat te kloppen.

Dus hebben wij wat eenvoudige tips voor je die misschien zelfs wel geld opleveren, waarbij iets moet worden geïnvesteerd, maar dan minimaal. De ‘kost gaat immers voor de baat uit’. Zo ook bij deze eerste tip: schaf een programmeerbare thermostaat aan. Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod aan thermostaten die een vooraf ingesteld programma afdraaien. Zodat er niet verwarmd hoeft te worden wanneer iedereen slaapt of werkt, maar dat het wel warm is als iedereen op en/of thuis is. Deze thermostaten zijn er al voor een paar tientjes.

Deze prijzen zijn omlaag gegaan omdat nu de trendy ‘slimme thermostaat’ zijn intrede heeft gedaan. Die zijn duurder (vanaf ca. tweehonderd euro koop je al een knappe slimmerd op internet), maar ze kunnen ook veel meer. Belangrijkste: ze zijn te bedienen via je smartphone, dus ook als je niet thuis bent kun je de boel alvast lekker opwarmen. Heel Handy, vooral als je onregelmatig werkt of veel van huis bent.<br><br>De tweede tip vraagt om een bezoekje aan de bouwmarkt. Voor een paar tientjes aan tochtstrips kopen doet wonderen. Mocht je dit in het verleden al hebben gedaan, check dan de staat van die isolatie. Die wil na een paar jaar wel eens aan vervanging toe zijn. Let wel op dat niet alles luchtdicht wordt afgesloten: een beetje luchtcirculatie is nodig, ook in de winter. Zet daarom gerust op zijn tijd wat ramen open. Daar wordt de lucht in huis droger van en dat warmt weer sneller op dan vochtige, niet gerecirculeerde lucht.

Wensen wij u een warme winter toe!      

Dhr. van Marsbergen
9

Het contact met de makelaar en medewerkers was dik voor mekaar. Ik ben naar alle tevredenheid bijgestaan met de verkoop van mijn woning.

Verkoper van Reigersbek 126
9

Uitstekende service en alle medewerkers zijn goed bereikbaar en op de hoogte van de ontwikkelingen van de verkoop. Prettige omgang en goede samenwerking.

Verkoper van Eeuwselstraat 2
8

Onze woning heeft langer te koop gestaan dan verwacht, maar makelaar bleef er moeite voor doen en was ook altijd goed bereikbaar. Woning naar tevredenheid verkocht en zeker met dank aan makelaar.

Lees meer
Terug
Recent bekeken