Met goed gevoel opwarmen

Traditioneel begint een nieuw jaar met de koudste maanden van het jaar. Januari en februari hebben wat dit betreft een goede staat van dienst. Hoe warmpjes zit jij er bij? Met een goed gevoel? Met een subsidie is dit laatste gemakkelijker dan ooit.

 

 

Traditioneel begint een nieuw jaar met de koudste maanden van het jaar. Januari en februari hebben wat dit betreft een goede staat van dienst. Hoe warmpjes zit jij er bij? Met een goed gevoel? Met een subsidie is dit laatste gemakkelijker dan ooit.

De overheid ziet graag dat particulieren meer en meer overschakelen op duurzame energie en bedenkt daar allerlei subsidiepotjes voor. Het potje voor zonnepanelen is een succes geworden, maar hiervoor is er landelijk gezien geen regeling meer. Lokale overheden willen nog wel eens een subsidiebedrag of lage rentelening beschikbaar stellen (zie energiesubsidiewijzer.nl), maar hier loopt het enthousiasme een beetje terug.

Wie een duurzame warmtebron wilt aanschaffen, kan rekenen op wat financiële medewerking van de landelijke overheid. Het ministerie van Economische Zaken heeft namelijk 70 miljoen euro opzij gezet voor particulieren en bedrijven die hun interieur met een goed gevoel willen verwarmen.

Iedereen die een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel aanschaft, kan bij het subsidieloket aankloppen. De hoogte van de subsidie is onder andere afhankelijk van het apparaat, de capaciteit hiervan en de prijs. Een zonneboiler bijvoorbeeld kan rekenen op een bijdrage van gemiddeld zo’n 500 euro per apparaat. Voor een pelletkachel geldt een subsidie van 50 euro per kW vermogen, met een minimum van 500 euro.

Of een apparaat in aanmerking komt, is afhankelijk van een aantal eisen. Deze eisen zijn allemaal terug te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl), een site van het ministerie van Economische Zaken. Misschien dat de naam (Ondernemend Nederland) wat zand in de ogen strooit, maar zoals gezegd: ook particulieren kunnen gebruik maken van de stimuleringsregeling. Maar let wel op, want de aanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst. Bedrijven kunnen snel een flinke hap uit het budget nemen, dus ben er als particulier snel bij. Op de site is te zien hoeveel budget er nog over is. Op is op, wel bestaat er een mogelijkheid om aanspraak te maken op het budget van 2017. Ook hierover is informatie te vinden op de site.

Dhr. van Marsbergen
9

Het contact met de makelaar en medewerkers was dik voor mekaar. Ik ben naar alle tevredenheid bijgestaan met de verkoop van mijn woning.

Verkoper van Reigersbek 126
9

Uitstekende service en alle medewerkers zijn goed bereikbaar en op de hoogte van de ontwikkelingen van de verkoop. Prettige omgang en goede samenwerking.

Verkoper van Eeuwselstraat 2
8

Onze woning heeft langer te koop gestaan dan verwacht, maar makelaar bleef er moeite voor doen en was ook altijd goed bereikbaar. Woning naar tevredenheid verkocht en zeker met dank aan makelaar.

Lees meer
Terug
Recent bekeken