Vakantie voorbij? Tijd voor huizenjacht

Tijdens de vakantie is er voor veel mensen niks leukers dan ‘huisjes’ bekijken, verwonderd zijn over de vaak lage prijzen en vervolgens dromen over een nieuw stekkie. Wie die zin de kop niet kan indrukken, kan hier lekker doorgaan met huizen kijken.

Tijdens de vakantie is er voor veel mensen niks leukers dan ‘huisjes’ bekijken, verwonderd zijn over de vaak lage prijzen en vervolgens dromen over een nieuw stekkie. Wie die zin de kop niet kan indrukken, kan hier lekker doorgaan met huizen kijken.

Ons aanbod is zeer divers en ruim en ook Funda staat vol met huizen. Maar let op: de keuze wordt  steeds beperkter. De goede economische vooruitzichten en de historisch lage rentestand stimuleren de (ver)koop van huizen. Volgens de financiële website Wegwijs is het aantal woningen dat beschikbaar is voor één koper in drie jaar tijd gedaald van 36 naar 12 woningen. 

Wie dus ‘zin’ heeft om te verhuizen, doet er goed aan om extra kritisch te zijn. Vanzelfsprekend willen wij als Garantiemakelaar daar graag bij helpen. Je kunt hiervoor altijd bij ons aankloppen, maar wil je eerst zelf op pad, dan hebben wij wel een paar goede tips die handig zijn bij de bezichtiging van een woning.

Om te beginnen: je koopt niet alleen naar een nieuw huis of appartement, maar meestal ook een nieuwe woonomgeving. Neem daarom tijd om te kijken of de buurt bevalt. Loop door de wijk (doe dat ook een keer in de avonduren) en let op zaken als staat van onderhoud van andere woningen en tuinen, kijk of er voldoende parkeerplaats is, hoe druk de wegen zijn en bepaal voor uzelf of dit bij u past.

Bekijk in het huis, met of zonder aankopend makelaar, alle ruimtes, inclusief opberg- en kruipruimtes, vaste kasten en keukenkastjes. Vraag even vooraf om toestemming als het huis nog bewoond is. Probeer bijvoorbeeld of de verlichting werkt door op de muurschakelaars te drukken en draai eens een kraan open en dicht om te kijken of deze daarna niet doordruppelt.

Wanneer je een vraag hebt voor de verkopend makelaar, dan moet deze die vraag naar eer en geweten beantwoorden. Zelfs als dit antwoord minder goed uitvalt voor de verkopende partij. Vraag in dit kader gerust naar toekomstige (gemeentelijke) plannen in de omgeving, zoals te verwachten nieuwbouw, sloop of verkeersmaatregelen. Mocht de makelaar daar geen antwoord op weten, dan zoeken wij dit natuurlijk graag voor je uit.

Maak tijdens de bezichtiging aantekeningen en foto’s, zodat je later thuis alles nog eens de revue kunt laten passeren alvorens een beslissing te maken over het doen van een bod. 

Kijk voor meer informatie en tips op onze site. Of kom langs voor een persoonlijk gesprek. 

Breman
8

goed en prettig overleg met deze makelaar

Herr
9

Zowel in het aankoopproces van onze woning als de verkoop van onze huidige woning zeer tevreden over de begeleiding.

Wim Flohr
8

Professionaliteit straalt uit; vertrouwen in de klant is een goede zaak. Communicatie is goed, vriendelijk, zakelijk en vooruitziend.

Lees meer
Terug
Recent bekeken