Verkocht onder voorbehoud
€ 625.000,- k.k.

Verkocht onder voorbehoud: Jagtlustweg 6, 8162 NJ Epe

Plattegronden

Brochure(s) en overige bijlagen

Beschrijving

Lees meer
PAARDENLIEFHEBBERS OPGELET!

Op een werkelijk unieke locatie gelegen VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ met diverse opstallen op een perceel van totaal 3,15 hectare grond. De boerderij en opstallen verkeren in matige staat, maar er zijn fraaie mogelijkheden om hier uw droomplek én droomwoning van te maken. Tot recent is het geheel in gebruik geweest als paardenstalling/paardenhouderij met een kleinschalige camping. Het bestemmingsplan biedt diverse mogelijkheden om het terrein agrarisch te blijven gebruiken met de camping, maar de gemeente Epe staat ook open voor aanpassing naar een woonbestemming. Hierover zijn de volgende bepalingen aangereikt door de gemeente Epe. Ook verwijzen we graag naar de site www.ruimtelijkeplannen.nl voor de actuele regelgeving.

De ligging van het geheel is in een stiltegebied met rondom weiland en bossen. Vrijer en rustiger zult u in de omgeving niet snel gaan wonen!

Het terrein waarop de boerderij, welke gebouwd is in 1950, is gelegen heeft een oppervlakte van 16.270 m2. Dit terrein is gedeeltelijk bebouwd, biedt gedeeltelijk kampeerplaatsen en heeft tevens weiland met rijmogelijkheden voor paarden.
Aan de overzijde van de Jagtlustweg is een terrein weiland gelegen van circa 1,5 hectare. De oppervlakte van dit terrein dient nog definitief vastgesteld te worden in verband met een kadastrale splitsing.

De bijgebouwen zijn niet alle met vergunning gebouwd!! Het betreft onder andere:
- een kookhuis met toilet en 4 separate ruimtes
- een stenen schuur met stallen
- een houten paardenstal met 3 boxen
- een houten schuur
- een houten schuur met aangebouwde stal met 4 boxen
- een stalletje met 2 kleine paardenboxen
- een eenvoudige oude kippenschuur
- een veldschuur met 6 paardenboxen

Op enkele bijgebouwen zijn asbesthoudende dakplaten aanwezig.

De verkoop van dit geheel vindt plaats vanuit een nalatenschap. De erfgenamen hebben zelf deze locatie niet bewoond en sluiten alle aansprakelijkheden met betrekking tot de kwaliteit van de gebouwen, materialen (onder andere asbest) grond en omgeving volledig uit.

Met betrekking tot de bestemming is het volgende te melden:
Het perceel heeft een ‘specifieke bouwaanduiding – bestaand erf’. Dit betekent kort gezegd dat bestaande agrarische activiteiten kunnen worden blijven uitgeoefend (mits overigens passend binnen milieuwetgeving), maar dat er slechts zeer beperkte uitbreidingsmogelijkheden zijn.
Daarnaast ligt er een functieaanduiding op het perceel, op basis waarvan een kleinschalig kampeerterrein is toegestaan (‘specifieke vorm van agrarisch – nevenactiviteit).

Herbouwmogelijkheden Er moet onderscheid worden gemaakt in de herbouwmogelijkheden wanneer sprake blijft van een agrarische bestemming, en wanneer de bestemming wordt omgezet naar Wonen.
Agrarisch Op grond van artikel 3 van de regels van het bestemmingsplan mag binnen de bestemming ‘Agrarisch’ vrij veel worden herbouwd, mits de bebouwing ten dienst staat van een reële agrarische bedrijfsvoering, zie artikel 3.2.1 van de regels uit het bestemmingsplan (www.ruimtelijkeplannen.nl). Omdat in dit specifieke geval sprake is van een bouwaanduiding ‘bestaand erf’ zijn uitbreidingsmogelijkheden ten behoeve van het agrarisch bedrijf echter beperkt.
Wonen Wanneer het perceel echter wordt omgezet naar Wonen, dan gelden de regels voor bijgebouwen zoals opgenomen in artikel 26 lid 2 onder b van het bestemmingsplan. Datgene wat is vergund, mag worden herbouwd (via een omgevingsvergunning). Uit bestudering van het bouwdossier blijkt dat niet van alle gebouwen een vergunning aanwezig is.


De gemeente Epe biedt de mogelijkheid om kosteloos een schetsplan in te dienen van een her-/verbouwplan. De vakafdeling beoordeelt vervolgens het schetsplan en onderzoekt daarbij de mogelijkheden die er zijn om medewerking te verlenen aan het plan.

De genoemde prijs van € 625.000,= is een richtprijs. Biedingen vanaf deze prijs worden in overweging genomen. De onderhandelingen worden gevoerd onder voorbehoud van gunning door de verkopende familie.

Voor de bezichtiging van de locatie zijn 2 data gepland waarop u vrijblijvend op locatie het terrein en de gebouwen kunt bezichtigen, te weten donderdag 27 september 2018 van 15.30 tot 17.30 uur en dinsdag 2 oktober 2018 van 15.30 tot 17.30 uur. Bij de bezichtiging of aansluitend krijgt u via de makelaar een inschrijfformulier waarop wordt aangegeven op welke wijze u een bieding uit kunt brengen.

Kenmerken

Lees meer
Overdracht
Referentienummer 01150/4162595
Vraagprijs € 625.000,- k.k.
Status Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Donderdag 20 september 2018
Laatste wijziging Donderdag 1 november 2018
Bouw
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 1950
Type dak Zadeldak
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 31.500 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 105 m²
Inhoud 545 m³
Tuinoppervlakte 500 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 3 (waarvan 1 slaapkamer)
Locatie
Ligging Aan rustige weg
Buiten bebouwde kom
In bosrijke omgeving
Platteland
Vrij uitzicht
Type Voortuin
Hoofdtuin Ja
Oriëntering Zuid-west
Staat Dient nog te worden aangelegd.
Uitrusting
Parkeergelegenheid Vrijstaande stenen garage
Tuin aanwezig Ja
Heeft een garage Ja
Heeft schuur/berging Ja

Marktcijfers Epe

€ 345.020,- Gemiddelde verkoopprijs in Epe Landelijk gemiddelde: € 290.760,-
€ 529.387,- Gemiddelde vraagprijs in Epe Landelijk gemiddelde: € 387.955,-
51 Gemiddelde verkooptijd in Epe Landelijk gemiddelde: 37
222 Gemiddeld aangeboden in Epe Landelijk gemiddelde: 46.839
65 Gemiddeld aantal verkocht in Epe Landelijk gemiddelde: 27.978
€ 2.505,-/m2 Gemiddelde prijs/m² in Epe Landelijk gemiddelde: € 2.473,-/m2
Terug
Recent bekeken