Te koop: Wilhelminasingel 1-1, 6524 AH Nijmegen

Plattegronden

Brochure(s) en overige bijlagen

Beschrijving

Lees meer
Ouders van studeren kinderen opgelet! Een kamer huren is duurder!

Op zoek naar een INSTAPKLARE studio in een karakteristiek herenhuis aan de rand van het centrum van Nijmegen? Deze sfeervolle studio is voorzien van een laminaatvloer met hoge, stijlvolle plinten. De aanwezige keuken bevat een keramische kookplaat, afzuigkap, koelkast met vriesvak en wasbak. Tot slot heeft de studio een handige inbouwkast.

De studio ligt in het souterrain. Op diezelfde woonlaag is een gemeenschappelijk, modern toilet met fontein en een aparte doucheruimte. Deze deel je met 1 andere bewoner.

In de souterrain is ook een gemeenschappelijke bergruimte met mogelijkheid om je fiets binnen te zetten. Hier staat ook de wasmachine en droger. Er is overigens voldoende gelegenheid om de fiets in de gezamenlijke voortuin te stallen.

Er is een actieve Vereniging van Eigenaren (VvE) en je betaalt sevicekosten van € 174,58 per maand en dit is ook inclusief stookkosten, water en elektra en internet.

Algemeen:
In 2009 is het hele pand gerenoveerd en opgedeeld in een aantal zelfstandige wooneenheden. Alles zit keurig in de verf en is voorzien van strak stucwerk, Het trappenhuis is geheel voorzien van vloerbedekking waardoor het ook rustig wonen is.
Het appartement voldoet aan de regels omtrent veiligheidseisen. Er is een brandmeldinstallatie en deze is eveneens gekoppeld aan die van de andere woonruimtes. Wanden en deuren voldoen aan strenge (brand)veiligheidseisen.
Deze studio maakt deel uit van een woonvereniging.

Wat is een woonvereniging?
De woonvereniging is de juridische eigenaar van het gehele pand. De leden zijn de economische eigenaren. Als je een studio koopt word je automatisch lid van de woonvereniging. De leden krijgen het exclusieve recht van bewoning en gebruik van hun privéruimten en delen het gezamenlijke gebruik van de gemeenschappelijke ruimten van het pand (gang, toilet, wasruimte, fietsenberging).
De woonvereniging heeft regels (statuten) die zijn vastgelegd in een notariële akte. In deze statuten staan de rechten en plichten van de leden. De vereniging heeft een voorzitter, secretaris en penningmeester.
In de woonvereniging wordt afgesproken wat de servicekosten zijn. De servicekosten bestaan uit de gebruikskosten, opstalverzekering, beheerskosten, reserveringen voor onderhoud. De rekening van de vereniging wordt beheerd door de penningmeester.
Naast de statuten is er een gebruiksreglement. Hierin staan praktische zaken die de leden met elkaar overeenkomen.

Lid zijn van een Woonvereniging heeft nogal wat financiële voordelen:

1. Lage maandlasten
Fiscaal zijn binnen het huidige belastingstelsel de rente en overige financieringslasten met betrekking tot het lidmaatschapsrecht aftrekbaar als 'eigen-woning-rente'. Heb je een eigen (belast) inkomen, dan mag je de betaalde financieringsrente direct aftrekken van dat inkomen, zodat je (eventueel maandelijks) teveel betaalde belasting terugkrijgt. Ook kun je de Belastingdienst maandelijks vooraftrek vragen. De netto woonlasten worden daardoor direct al verlaagd.

2. Je kunt sparen
Mocht je op dit moment nog geen belastbaar inkomen hebben (bijvoorbeeld als je student bent), dan kun je nog niet onmiddellijk profiteren van het genoemde fiscale voordeel. In dat geval betaal je maandelijks de (hogere) bruto woonlasten en vermeld je (noodzakelijke) jaarlijkse belastingaangifte een negatief inkomen. Wel kun je de betaalde rentelasten later - op het moment dat je wel een inkomen hebt – aftrekken onder de dan geldende voorwaarden met 8 jaar terugwerkende kracht; een bijzondere vorm van sparen! Een student heeft over het algemeen nog geen inkomen, maar een beurs. Op deze manier kun je toch woonruimte kopen en (op termijn) gebruik maken van hypotheekrenteaftrek.

3. Wat koop je nu?
Je koopt als individu een lidmaatschap met daaraan vast een overeenkomst met een exclusieve gebruiksrecht van jouw studio. Waaruit je studio bestaat is beschreven en er is een tekening bijgevoegd. Ook de gemeenschappelijke delen zijn beschreven. Om een lidmaatschapsrecht te kopen betaal je ca. € 774,00 voor de toetredingsakte.

4. Verkoop
Als je de studio wil verkopen dan verkoop je je lidmaatschap. Je treedt uit de woonvereniging. De koper treedt dan in tegen betaling.

Kenmerken

Lees meer
Overdracht
Referentienummer 13117/4162516
Vraagprijs € 115.000,- v.o.n.
Servicekosten € 174,-
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Vrijdag 14 juni 2019
Laatste wijziging Dinsdag 18 juni 2019
Bouw
Type object Appartement, Studentenkamer, Souterrain
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 1930
Isolatievormen Dubbel glas
Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlakte wonen 22 m²
Inhoud 82 m³
Indeling
Aantal bouwlagen 1
Aantal kamers 1 (waarvan 1 slaapkamer)
Locatie
Ligging Aan rustige weg
In centrum
Uitrusting
Warm water CV-ketel
Heeft een alarm Ja
Tuin aanwezig Ja
Heeft schuur/berging Ja
Heeft ventilatie Ja

Marktcijfers Nijmegen

€ 236.953,- Gemiddelde verkoopprijs in Nijmegen Landelijk gemiddelde: € 290.760,-
€ 326.472,- Gemiddelde vraagprijs in Nijmegen Landelijk gemiddelde: € 387.955,-
31 Gemiddelde verkooptijd in Nijmegen Landelijk gemiddelde: 37
311 Gemiddeld aangeboden in Nijmegen Landelijk gemiddelde: 46.839
292 Gemiddeld aantal verkocht in Nijmegen Landelijk gemiddelde: 27.978
€ 2.400,-/m2 Gemiddelde prijs/m² in Nijmegen Landelijk gemiddelde: € 2.473,-/m2
Terug
Recent bekeken